Defensie.nl - Nieuwsberichten Nieuwsberichten op Defensie.nl

  • Prominente rol Koninklijke Marine bij Wereldhavendagen Rotterdam
    on 6 september 2024 at 12:19

    De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn begonnen. Ook bij deze 47e editie speelt de Koninklijke Marine een prominente rol. Bezoekers krijgen de kans een kijkje te nemen op marineschepen en deel te nemen aan militaire activiteiten. Dat kan tot en met zondag.

  • Munitie en ondersteuningsmaterialen voor Oekraïense F-16’s
    on 6 september 2024 at 12:00

    Nederland levert onderhouds- en instandhoudingsmaterialen voor de Oekraïense F-16’s. Verder zorgt ons land voor lucht-luchtraketten die de gevechtstoestellen kunnen gebruiken om het Oekraïense luchtruim te verdedigen. Dat maakte minister van Defensie Ruben Brekelmans bekend tijdens een vergadering van de Ukraine Defense Contact Group (UDCG). Die was vandaag op luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland.

  • Defensienota stemt NAVO-topmilitair Bauer tevreden
    on 6 september 2024 at 11:26

    Voorzitter van het NAVO Militair Comité luitenant-admiraal Rob Bauer was gisteren op werkbezoek in Nederland. Dat viel samen met de presentatie van de Defensienota. Die kwalificeerde hij als een duidelijk strategisch plan voor het versterken van de krijgsmacht. “Nu is het cruciaal dat uit te voeren.”

  • MIVD waarschuwt: Russen hebben het gemunt op westerse hulp aan Oekraïne
    on 5 september 2024 at 18:08

    De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) waarschuwt voor Russische cyberoperaties van GRU-eenheid 29155. De focus van de hackers van deze Russische militaire geheime dienst ligt onder meer op het in beeld krijgen en verstoren van de westerse hulp aan Oekraïne. Hun operaties richten zich met name op westerse overheden en vitale infrastructuur. 

  • Defensienota 2024: Sterk, slim en samen (video)
    on 5 september 2024 at 11:19

    Om Nederland veilig te houden investeren we fors in onze bijdrage aan het NAVO-bondgenootschap. Zo krijgt de landmacht weer tanks, de luchtmacht extra F-35’s en de marine kan rekenen op extra fregatten voor onderzeebootbestrijding. Ook wordt de militaire politie versterkt en trekt Defensie structureel 260 miljoen extra uit om personeel te behouden en binnen te halen. Er wordt geïnvesteerd in innovatie en de defensie-industrie, om de productie van militair materieel van vandaag en morgen te stimuleren. Het is slechts een greep aan maatregelen uit de vandaag verschenen Defensienota.