Defensie.nl - Nieuwsberichten Nieuwsberichten op Defensie.nl

 • Defensie staat stil bij 2 jaar oorlog in Oekraïne (video)
  on 24 februari 2024 at 09:56

  De oorlog in Oekraïne is vandaag het derde jaar ingegaan. Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen het buurland binnen. Een einde aan deze illegale invasie is nog altijd niet in zicht. Mede door de steun van internationale partners kan Oekraïne zich blijven verdedigen. Nederland draagt hier vanaf het begin aan bij. Niet alleen met materieel en trainingen, maar ook met forensische opsporingsteams die onderzoek doen naar mogelijke oorlogsmisdrijven. Als blijk van de Nederlandse vastberadenheid Oekraïne te blijven steunen, wappert vandaag boven alle ministeries de vlag van Oekraïne, zo ook boven het ministerie van Defensie.

 • CDS: “Als strijd zich verplaatst van voorpagina’s naar voordeur, moet Nederland voorbereid zijn”
  on 23 februari 2024 at 15:41

  De oorlog in Oekraïne duurt alweer 2 jaar. Uit die periode zijn volgens Commandant der Strijdkrachten (CDS) generaal Onno Eichelsheim de nodige militaire lessen te trekken. Hij deelde ze met zijn gehoor in Leiden tijdens een symposium over 2 jaar Russische agressie in Oekraïne.

 • Nederland sluit 10-jarige veiligheidsovereenkomst met Oekraïne
  on 23 februari 2024 at 14:29

  Nederland sluit binnenkort een veiligheidsovereenkomst met Oekraïne voor de komende 10 jaar. Deze overeenkomst is een signaal van het kabinet dat Nederland Oekraïne voor langere tijd wil steunen.

 • NAVO-hackathon: Internationale teams buigen zich over IT-problemen
  on 23 februari 2024 at 13:19

  Meer dan 100 professionals uit ruim 30 landen deden deze week mee aan een hackathon van de NAVO. Die speelde zich af op het Marine Etablissement Amsterdam. De jonge programmeurs, ingenieurs, architecten en IT-specialisten bogen zich daarbij over 3 complexe operationele IT-vraagstukken. De winnaar was het Oekraïense team Valkyrie I. Dit team combineerde bij de opdracht Pharmaceutical Thesaurus een hoge mate van innovatie met een goed gevoel voor netwerken.

 • Koninklijke Marechaussee niet zorgvuldig geweest in ontslagzaak
  on 20 februari 2024 at 12:13

  De Koninklijke Marechaussee (KMar) is niet zorgvuldig geweest in een ontslagzaak van een onderofficier. Dat is de conclusie van een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van dhr. mr. Harm Brouwer. De onderofficier was per 1 januari 2023 ontslag aangezegd vanwege wangedrag. Kort hierna benam hij zich van het leven.