Rider Bus

Ontdek onze Mobiele Studiobus Rider

We willen graag dat iedereen een helder inzicht heeft in de standaarden en vereisten die bijdragen aan het succes van onze projecten. Daarom hebben we onze “Mobiele Studiobus Rider” ontwikkeld.

Wat is de Mobiele Studiobus Rider?

Deze informatie dient als een blauwdruk voor het optimale functioneren van onze mobiele studiobus tijdens opnames, uitzendingen en producties. Het bevat gedetailleerde technische specificaties, veiligheidsrichtlijnen, logistieke informatie en andere cruciale aspecten die bijdragen aan een vlotte en succesvolle productie-ervaring.

Onze toewijding aan kwaliteit en professionaliteit betekent dat we geen compromissen sluiten als het gaat om de juiste apparatuur, de beste technologie en een veilige werkomgeving. Door onze Mobiele Studiobus Rider te delen, geven we niet alleen inzicht in onze technische eisen, maar zorgen we er ook voor dat elke productie soepel verloopt en aan onze hoge normen voldoet.

We nodigen je uit om onze Mobiele Studiobus Rider te verkennen en een beter begrip te krijgen van de complexiteit en precisie die achter onze mediaproducties schuilt. Of je nu een artiest bent die met ons samenwerkt, een partner die ons ondersteunt, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe we werken, deze rider biedt een diepgaand inzicht in onze werkwijze.

Algemene informatie

Onze Studiobus: Wij hebben een bus van het merk Peugeot Boxer met een lengte van 6,3 mtr, een hoogte van 2,8 en breedte 2 mtr. Inclusief de opbouw van ons videoplatform op dak, schotel en ladder aan achterzijde. De bus heeft het kenteken VRZ-85-G

Onze voorzieningen: Onze bus is uitgerust met apparatuur waarmee wij op locatie in staat zijn om radio-uitzendingen te verzorgen, opnames te maken of technische ondersteuning kunnen bieden. Vanuit onze bus kunnen wij LIVE uitzenden d.m.v. eigen 5G Mifi/Wifi verbinding. Door de computers aan boord kunnen wij ook video-opnames maken en indien gewenst live streamen via ons eigen netwerk.

Crew/Bezetting: In de meeste gevallen zullen wij bij inzet van onze bus met minimaal 2 personen aanwezig zijn op locatie gedurende de gehele inzet. In de meeste gevallen arriveren wij minimaal 2 uur voor aanvang evenement.

Wat zijn de vereisten om ons te kunnen uitnodigen?

De bus moet ongehinderd op de locatie kunnen komen. Bij evenementen met afzettingen willen wij vrije doorgang en op een plaats staan met stabiele, schone en bij voorkeur verharde ondergrond. Ook willen wij niet in de buurt van overkappingen en/of zeer dichte bebossing staan. Eventuele vergunningen dienen de organisaties die ons uitnodigen zelf aan te vragen.

Onze bus moet kunnen worden aangesloten op het stroomnet of een aggregaat met normaal 220 V aan stroom. Dus geen krachtstroom. Afhankelijk van onze inzet is dit minimaal 1 stroompunt en maximaal 3. Bij voorkeur verschillende groepen. Wij hebben zelf bekabeling aan boord zodat deze afstand maximaal 40 meter van de bus af mag zitten.

Internetverbinding is bij LIVE uitzendingen noodzakelijk en voor enkel en alleen radio-uitzendingen hebben wij verbindingen aan boord. Maar indien er ook gecombineerd moet worden met Videostreams dan dienen wij te kunnen inloggen op de aanwezige router. De meeste routers zijn snel genoeg om een live – stream te kunnen verzorgen. Ook de bekabeling om met ftp-kabel een verbinding te kunnen opzetten hebben wij aan boord. De bus kan maximaal 100 meter van de router vandaan staan om de bekabeling te kunnen leggen.

Overige wensen en verzoeken die invloed hebben op onze komst

Wij maken graag een programma rondom jullie evenement, stichting, eenheid of initiatief. Dus zouden wij ook graag samen de hele uitzending willen samenstellen zodat we ook interactie kunnen krijgen met jullie bezoekers.

Mochten jullie overige muzikale acts hebben dan graag met ons afstemmen omdat wij niet zomaar onze uitzending stil kunnen leggen. Ook willen wij graag voldoende afstand tussen dat podium en onze bus of een aparte locatie waar we geen hinder van het geluid zullen ondervinden.

Wij verzoeken de organisaties waar wij bij zijn uitgenodigd dat ze aan ons denken met consumpties en eventueel de voeding.